Det er forår og tid til at få renset tagrenderne


Som udgangspunkt har dine tagrender en lang levetid – hvis de altså løbende bliver renset og vedligeholdt. Hvis dine tagrender er overfyldte og ødelagte, virker de ikke efter hensigten. Det kan betyde, at både bygning, tag og fundament kan tage skade. Er din nedløbsbrønd overfyldt, kan det resultere i en oversvømmelse i kælderen, imens en tilstoppet tagrende kan være skyld i råd i tagkonstruktionen. Et tilstoppet nedløbssystem kan også give sætningsskader i fundamentet. Det er forår, og derfor er det tid til en tagrenderensning.

Husk tagrenderensningen om foråret

En regelmæssig rensning af tagrender er god økonomi. Er du en af dem, som ofte udskyder rensningen af tagrender af økonomiske årsager? Det er ikke nemt selv at rense tagrender på høje bygninger, men det behøver ikke være dyrt – eller kræve både lift eller stillads, som ofte er dyre løsninger. Det er også langt billigere at huske rensningen om foråret end at udskyde den og stå med K3 fejl i tilstandsrapporten, når du skal ud at sælge boligen.

Tegn en fast årsaftale på tagrenderensning

Vil du ikke huske på at bestille tid til tagrensningen hvert forår? Tegn i stedet en årsaftale, hvor du får renset tagrenderne hvert forår- eller oftere. På den måde risikerer du ikke overfyldte tagrender, som kan skade din bolig.

Din forsikring dækker ikke skaderne fra en overfyldt tagrende

De fleste forsikringsselskaber sikrer sig selv imod dyre skader, som er forårsaget af misligholdte tagrender. Som en del af betingelserne er erstatningen nedsat eller helt afskaffet ved skader, som er kommet efter overfyldte eller ødelagte tagrender, nedløbsrør og nedløbsbrønde. Derfor kan det blive en rigtig dyr affære at udsætte rensningen. Desuden vil utætte tagrender og nedløbssystemer give en K3 fejl i tilstandsrapporten.

Hvordan foregår tagrenderensning?

Nogle udbydere af tagrenderensning har meget konkurrencedygtige priser. Grunden kan være, at der ikke gøres brug af hverken stillads eller lift. I stedet benytter man en støvsuger til at fjerne jorden fra dine tagrender. Støvsugeren er meget kraftig, og selvfølgelig er den udvikles specielt til tagrender. Støvsugeren kan fjerne alt fra skidt og blade til mos og ukrudt. Efter en tagrenderensning med en kraftig støvsuger er dine tagrender både rene og funktionsdygtige.

Har du en høj bygning? Så kan det at få renset tagrender være en tillidssag. Derfor bør du sikre, at firmaet du hyrer til tagrenderensning, gør deres arbejde ordentligt. Nogle firmaer tilbyder den ekstra service at bevise, de gør arbejdet ordentligt. Det er f.eks. at kontrollere tagrenderne med et kamerasystem efter endt rensning. Herefter sendes billederne til dig, så du også kan se, at du får, hvad du betaler for. I nogle tilfælde er støvsugeren også forsynet med kamera for dokumentation.

Hvad koster en tagrenderensning?

Prisen på en tagrenderensning beregnes ofte ud fra dine bygninger. Det betyder, at tilbuddet udarbejdes individuelt efter, at bygningen er blevet beset. Du kan ofte finde billige priser på tagrenderensning helt op til 20 meters højde eller 5. sal. Her er det uden brug af stige eller stillads.