Dobbelt op til din boligdrøm


Går du rundt med en særlig boligdrøm? Der findes et hav af forskellige boligdrømme og ikke nødvendigvis to er ens. Ligesom med mange andre ting i livet, præges boligdrømmen af individualitet og personlighed.

For eksempel ønsker nogle personer en minimalistisk bolig, hvorimod andre ønsker en prangende og fuld af alle mulige detaljer. Ligeledes ønsker nogle deres nye hjem opført med særlige materialer, hvor andre ønsker deres kommende hjem udformet med et hvis design. Herudover ønsker nogle et hjem, hvis bygning har et ældre og charmerende udseende, mens andre foretrækker noget moderne og stilrent.

Du kender din drøm bedst, men det gør de forskellige byggefirmaer ikke nødvendigvis. Det kan derfor være en god start at undersøge de forskellige muligheder og løsninger. Ikke alle byggefirmaer specialiserer sig indenfor samme byggestil, typer og lignende. Er du en af dem som ønsker et arkitekttegnet hjem, bør du fokusere din søgen efter arkitektvirksomheder og arkitekt totalentreprenører. Det samme gør sig også gældende omvendt, hvis du ønsker et almindeligt typehus, bør du gå efter mere almene byggefirmaer.

Hav økonomien klar til drømmen

Når det kommer til at opføre dit drømmehjem, handler det om at være realistisk i forhold til dit budget. At bygge en helt ny ejendom e generelt en kostelig sag, der afhænger af en række forskellige faktorer lige fra: valg af byggefirma, materialevalg, design, antal etager, antal rum, størrelsen med videre.

Selvom det koster en vis sum penge at få opført et nyt hjem, behøves det ikke at være dyrt. Der findes en række forskellige måder, hvorpå du kan spare penge og bringe prisen ned på din drømmebolig.

En mulighed er at få bygget dit drømmehjem i et dobbelthus. Dette betyder at bygger dit hjem således at der er plads til at bo en eller flere familier/personer i ejendommen. Dette indebærer ikke nødvendigvis at vedkommende bor på samme etage eller lignende som dig, men de kan også bo særskilt. Den store fordel ved at bygge din bolig til et dobbelthus, er at du kan splitte udgifterne med den anden part. Endvidere åbner det også nye muligheder, hvis du ønsker at udleje flere dele af hjemmet.

Andre kneb til at få din boligdrøm tættere på virkeligheden

Af andre muligheder som du kan gøre brug af sideløbende, er at få bygget ejendommen med andre materialer og nogle rum mindre end andre, da der bruges flere materialer til at bygge et større areal, end ved et mindre areal.

Angående materialevalg kan du vælge at få opført dit hjem i træ eller andre byggematerialer, der er økonomisk billigere end eksempelvis mursten og lignende. Dette kan også være gavnligt, hvis du ønsker et mere bæredygtigt byggeri og et grønt hjem. Det kan anbefales her at undersøge de forskellige løsninger indenfor materialer hos de forskellige byggefirmaer – herunder også deres erfaringer ved byg med det pågældende materiale.