Få indbygningsspot til forskellige behov


LED indbygningsspots er en smart løsning, hvis du ønsker beskeden loftbelysning. De kan anvendes både indenfor og udenfor. Det er et mere energivenligt valg, og derfor har de også de seneste år også været et af de foretrukne valg. Få mere information og besøg Easy-Light her, hvis du ønsker at vide mere om den smarte løsning.

Det smarte ved løsningen med LED er, at du slipper for at skulle montere en safebox, som skal anvendes, når du vælger løsningen uden LED. Det er den, der typisk sidder mellem lampen og loftet, for at skabe afstand og minimere risikoen for brandfare. Dette slipper du for at skulle tænke på, da det i stedet er mere sikre LED-pærer modsat de gammeldags halogenpærer eller glødepærer. Du kan fx montere dem direkte i ellers brandbar isolering, og det gør altså løsningen langt mere fleksibel.

Sæt LED indbygningsspots op indenfor

Hvis valget allerede er faldet på indbygningsspots til den indedørs løsning, er det et godt og populært valg. Det er en nem, hurtig og effektiv måde at få sat belysning op. Du skal dog alligevel være opmærksom på, hvordan de monteres. Der er intet at holde styr på, hvis de er placeret over 225 cm fra gulvet i det rum, hvor du skal sætte dem op. Dette kan du også læse mere om hos Easy-light.dk.

Det er ligeledes vigtigt, at du vælger den rigtige type LED indbygningsspots til indendørs brug. Dette kan du heldigvis hurtigt tjekke, når du skal anskaffe spotsene. Her skal du kigge på IP-koden. Alle LED indbygningsspots skal være IP-godkendte.

Hvor skal dine spots sidde?

Ud fra IP-koden kan du fx aflæse, hvor støvet lampen er, og hvor vandtæt lampen er. Hvis lampen er meget vandtæt, giver det naturligvis mulighed for langt flere brugsmuligheder.

Det vigtigste er dog at aflæse, hvilket IPX-nummer, der er angivet. En IPX3-lampe kan nemlig kun anvendes indenfor i tøre omgivelser. Disse må du altså ikke anvende på fx badeværelset. Hvis du ønsker at anvende LED indbygningsspots på dit badeværelse, skal lampen have angivelsen IPX4, og disse kan altså også anvendes til udendørs brug – dog ikke i direkte regnvejr, da de ikke kan tåle større mængder vand.

Det er altså ret essentielt, at du får styr på dette, inden du køber spots, og skaber et overblik over, hvor du ønsker spots, i hvilke rum og hvilke behov og krav der skal opfyldes, så du ender med den helt rigtige løsning.