Indret din bolig og indret din mave


Du vil nok gerne have en lækker bolig som er rar at bo i. PÅ samme måde vil du helt sikkert også gerne have en mave som føles rar. Man taler om at man skal have tarme med charme, og man har fundet ud af at det er alfa og omega for sundheden, hvis vi passer bedre på vores tarmsystem. Vi skal så at sige indrette vores mave ligesom vi indretter vores bolig; så godt som muligt.

Dansk Vegetarisk Forening er en forening der arbejder for en grønnere tilgang til mad og naturligvis de spisevaner, som ikke inkluderer kød. Det er vegetarisk mad som kan være vejen frem, fordi man har opdaget at kødproduktionenen slet og ret slider på vores klode og udleder alt for meget CO2. Det kan vegetarianismen afhjælpe, for det er meget sundere for vores miljø hvis vi ikke spiser så meget kød og ikke producerer så meget kød. Og når det nu er sundt at spise let om aftenen, hvorfor så ikke gå efter en vegansk aftensmad.

Hvis man er interesseret i grøn omstilling, så kan man med fordel også gå ind her på den grønne markedsplads og se på deres store udvalg af miljøvenlige produkter.

Gode vegetariske retter

  • Bønnesalat med vindruekerneolie, vinaigrette, sennep, rucola og tomat.
  • Risotto med parmesanost, ristede champignons eller svampe og soltørrede tomater med ristede pinjekerner og jomfru olivenolie.
  • Omelet med bagt squash og friske tomater til.
  • Bagte kartofler med hvidløgsmør og purløg og persille samt stegte kantareller marineret i hvidvinssauce.
  • Frisk sommersalat med grøn salat, friske cherry tomater, agurker, feta og oliven. Blandt lidt hvidløgsdressing oveni.

Boligindretning med fokus på køkkenet

Hvordan ser dit køkken ud, og hvordan forholder det sig til resten af din bolig? Ja, det er noget som det kan være rigtig godt at overveje, hvis man gerne vil lægge sin livsstil om.

Tag nu udgangspunkt i dit køkken og betragt det som din boligs epicenter. Køkkenet behøver hverken at være stort eller at ligge i centrum af din bolig, men man kan gøre det til et vigtigt sted og til centrum for din færden i din bolig. Det er jo herfra du henter din energikilde på linje med den søvn som du får i soveværelset.

Enkelhed er kodeordet

Når du gerne vil hente energi fra de rum som omgiver dig er det vigtigt at have enkelhed for øje. Det er vigtig for at du kan opnå en indre ro, at du sørger for at bo roligt og enkelt. Det vil afspejle sig i din færden, hvis du får ryddet op i dine ting, og det gælder ikke blot for det du kan se, men også for det, du har i dine skabe. Få ryddet op i din beholdning af ris, pasta, sukker, mel osv. Også dine krydderiblandinger. Dit hovede vil takke dig, for det vil give dig en salig ro, og det vil gøre det lettere for dig, som gerne vil omstille dine spisevaner til en grøn livsstil.