Tips til belægning af fliseterrasse i haven


Som ejer af en bolig med tilhørende grund og have, er en del af det at skabe sit drømmehus, at få frisket haven op så den bliver et hyggeligt og dejligt sted at opholde sig i. Der er mange forskellige tanker man kan gære sig, om indretningen af sin have, alt lige fra hvilken beplantning, herunder træer, buske mv. som skal være i haven, om der skal være nogen former for tilbygninger, herunder anneks, skure, legestativer, eller som vi vil komme ind på i denne artikel, en belægning af en fliseterrasse.

En fliseterrasse kan være en skøn tilføjelse til enhver have, da den både kan være med til at give haven et flottere udtryk, men også fordi den har et praktisk formål, i det at fliseterrassen kan være samlingspunktet for familie og venner når vejret tillader det. Læs med her for lidt råd og vejledning, til hvis man skal have en ny fliseterrasse i haven.

Værd at vide om belægning af ny fliseterrasse

En fliseterrasse kan blive belagt med enten klinker, natur sten, betonfliser, eller som en kombination af en eller flere af disse. Sammenlignet med en træterrasse, vil der med en fliseterrasser være en del mere forarbejde, som hænger sammen med at der skal graves jord ud, påføres grus med mere. Til gengæld er en fliseterrasse meget nemmere at vedligeholde end en træterrasse, men kan dog angribes af alger og ukrudt som vil kræve behandling.

Belægningen kan komme i mange farver og nuancer, hvilket gør at en fliseterrasse er nem at tilpasse til ethvert hus. Inden man begynder belægningen, bør man derfor først overveje samspillet mellem fliseterrassen og selve huset, så man er sikker på at få et flot resultat.

Hvad koster belægning af en ny fliseterrasse

Går man med tanker om hvad det vil koste at få belagt en ny indkørsel, så afhænger prisen først og fremmest af om man vil stå for belægningen selv, eller om man skal bruge hjælp fra en brolægger. Vil man klare belægningen selv, så er prisen selvfølgelig en helt anden, end hvis man skal hyre en brolægger til opgaven. Den eneste reelle omkostning vil i så fald være til indkøb af sten til belægningen, som varierer alt afhængig efter hvilken type sten man gerne vil benytte sig af.

Vil man gerne have hjælp af en brolægger må man påregne en noget større omkostning, da brolæggeren skal kompenseres for sit arbejde, udover omkostningen til indkøb af stenene. Prisen på belægning af fliseterrasse vil variere mellem de enkelte brolæggere, men man må påregne en pris pr. m2 belægning på mellem 500-1.000 kr. alt afhængig af opgavens omfang, og om belægningen eksempelvis er lige til, eller om der vil være udfordringer ved belægningen.